Inspirationskataloget er udviklet på baggrund af samtaler og interviews med 16 studerende for Tradiums afdeling for Strøm, Styring og IT. Undersøgelsen er foretaget i efteråret 2020 med fokus på at identificere indsatser, som kan styrke studiemiljøet og dermed fastholdelsen for de studerende.
Inspirationskataloget indeholder anbefalinger til det faglige studiemiljø, det sociale studiemiljø og det fysiske studiemiljø. Anbefalingerne udspringer af interviews med de 16 studerende, DCUMs erfaringer fra andre projekter på erhvervsskoleområdet og relevant forskning.

 

 

Veloverstået STEM-konference
03-09-2019

I fremtiden kommer Danmark til at mangle tusindvis af ingeniører, IT-specialister og omkring 30.000 fagpersoner med jern og metal som speciale.  Rigtig mange bæredygtige løsninger afhænger af, at vi har kompetencer inden for innovation og digitalisering.  Det var nogle af hovedbudskaberne på STEM-konferencen, der blev holdt den 28. august 2019 på Mercantec i Viborg. 

Vi er på vej mod det, der bliver kaldt den fjerde industrielle revolution. Sikrer vi ikke arbejdsstyrken på de områder, sakker Danmark bagud, lød budskabet fra Søren Pape Poulsen, der var dagens første taler. 

STEM-konferencen er startskuddet til et nationalt projekt: STEM-projektet er støttet med knap 84 millioner kroner. En del fra EU samt Region Midtjylland og Region Sjælland.

- Hver fjerde nye job inden for den private sektor er et STEM-job. Forældre må nødvendigvis forstå, at vejen frem for deres børn med fordel kan være en STEM-funderet uddannelse og meget gerne en erhvervsuddannelse, sagde Mercantec-direktør, Kirsten Holmgaard i sin velkomst.

Både folkeskoleelever, erhvervsskoleelever, ufaglærte voksne og virksomheder vil fra 2019-2021 blive præsenteret for nye STEM-rettede tiltag. De mange millioner bliver fordelt på i alt otte erhvervsskoler over hele landet. Desuden vil STEM-midlerne sikre et kompetenceløft for ufaglærte.

Et af de projekter, som også allerede er i støbeskeen og er finansieret af STEM-midlerne, udspringer af ønsket om at få flere piger på de teknologiske erhvervsuddannelser. En del af STEM-midlerne lokalt er derfor målrettet at fastholde og udvide pigegruppen.

Projektleder Steen Würtz har høje forventninger til projektets muligheder: - Vi skal ind og inspirere eleverne i grundskolen langt tidligere, end vi har gjort før. Kun fantasien sætter grænser for, hvad vi kan lave af tiltag. Bæredygtighed og forståelsen af, hvordan vi når verdensmålene, bliver også emner, som STEM-projektet kommer til at emme af, lød det fra ham. 

Oplæg fra konferencen
Download oplæg fra Stina Vrang Elias, Direktør, DEA

Download oplæg fra Thomas Toftegaard , Professor, Århus Universitet

Download oplæg fra Christne Antorini, Direktør, Life

<- Nyhedsbreve fra projektet

Covid-19 kompensation

Der bliver foretaget efterkontrol af COVID-19-kompensationen. Hvis I som deltager i projektet har modtaget lønkompensation pga. COVID-19 i perioden september 2020 til februar 2022 og samtidig har været aktive i projektet,

skal I kontakte os inden 10/9 2022. Evt. dobbeltfinansiering betyde enten hel eller delvis tilbagebetaling. Kontakt oplysninger er nederst på siden.

Standardsats

Den lave standardsats er pr. 1/1 2021 kr. 126,69

Den lave standardsats er pr. 1/1 2022 kr. 128,33